JUNGLE JEOPARDY!
Írta: Frank Robbins
Rajzolta: Irving Novick
Kihúzta: Joe Giella
Megjelent: 1969. február

Hogy a dramaturgiai hűséget megőrizzem, azzal kezdem, hogy Batman és Robin épp hazatérnek a barlangba, ahol azt tapasztalják, mintha a dzsungelbe kerültek volna. Tigrisek és elefántok támadják meg őket... De mi történt korábban?
Az alvilág vezére megunja, hogy Batman és Robin minden akciójának keresztbe tesz, ezért felbérli a Brainwash nevű bűnözőt, aki kitalálja, hogyan tarthatná távol a két hőst a tervezett bankrablás helyszínétől. Ehhez elhelyez Gordon irodájában egy szerkentyűt, ami a fül számára hallhatatlan, de a tudatalattiban raktározódó parancsokat osztogat folyamatosan, ezzel hipnotizálva a derék rendőrt. A parancs pedig az, hogy hívja fel éjszaka Batmant, és jelentsen be náluk egy bankrablást.

A két hős természetesen felméri a terepet, és szépen belesétál Brainwash csapdájába: mialatt a bankrablókkal harcolnak, a merénylő elhelyez egy ugyanolyan szerkentyűt a Batmobile alján, amilyet Gordon irodájába is becsempészett. Ám ezúttal azt a parancsot adja, hogy a barlangban és az otthonukban mindenütt tigrist és elefántot lássanak. Ez meg is történik ugyebár. Szerencsére Alfred, a komornyik is észreveszi a fura viselkedést (még szép, elvégre őt is először tigrisnek aztán elefántnak nézik) és segít megszabadulni gazdáinak a hallucinációtól. Batman persze hamar felfedezi a készüléket, és azonnal a jó öreg Esperre kezd gyanakodni.

Miután magukhoz vesznek pár füldugót, elindulnak, hogy megakadályozzák a tényleges bankrablást. A bankban aztán sorjában fektetik ki a tolvajokat, majd ugyan Brainwash megpróbálja őket bezárni a páncélszekrénybe, de ez nem sikerül neki és végül elkapják. Ráadásul kiderül, hogy Batmannek igaza volt, és Brainwash maszkja mögül tényleg Esper szórakozott velük.

Gyors történet, nincs túlmagyarázva (mondjuk, hogy mikor volt idejük a füldugókat szépen elhelyezni a páncélszekrény ajtajánál, az nem derül ki...), lendületes, még akár izgalmasnak is mondható. Minden egybevetve 55%-ot könnyedén megérdemel.

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr373964786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.01.30. 20:39:09

Úgy látszik, h a füldugó Batman leguniverzálisabb fegyvere :)
süti beállítások módosítása