THE CASE OF THE PURR-LOINED PEARL!
Írta: Frank Robbins
Rajzolta: Irving Novick
Kihúzta: Joe Giella
Megjelent: 1969. március

Catwoman szabadul a börtönből, és igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy bizony ő jó útra tért. Persze Batman attól még gyanakszik és ami csak potenciális célpontja lehet a nőnek, a hős ott figyel. De sokáig tényleg minden nyugodtnak tűnik, ugyanis Selina Kyle (Catwoman ugyebár) egy igazán nagyszabású rablásra készül: Nepál császárának értékes gyöngyére fáj a foga. Ennek előkészületei pedig igencsak hosszadalmasak.

Először is, szüksége van további cinkostársakra, így a börtönből frissen szabaduló régi fogolynői közül választ ki nyolcat, akiket aztán kőkemény kiképzésnek vet alá, hogy igazi Catwoman utánzat lehessen belőlük. Miután felkészültek, rájuk aggatja jelmezének másolatait, és elindulnak, hogy megszerezzék az ékszert. Időközben Nepál uralkodója megérkezik gothami szállására, a jól őrzött Wayne birtokra. Természetesen Bruce Wayne megkéri Gordon felügyelőt, hogy rendelje ki Batmant és Robint is, hogy őrizzék a helyet, mert attól tart, hogy Catwoman lecsap majd.

Természetesen nem kis fennakadást jelent feldolgozni a kilenc Catwoman jelenlétét, ráadásul az igazinak sikerül megszereznie a gyöngyöt is. De persze Batman elkapja végül, s kiderül, hogy a császár, akitől Catwoman megszerezte a gyöngyöt hamis (Alfred játssza el az alvó uralkodó szerepét), ahogy maga a gyöngy is az. Mert az igazi uralkodó egy eldugott szobában nyugodtan aludt mindvégig.

Egy nagyon egyszerű történet ez, nem is rossz alapelképzeléssel. Csak valahogy túl hosszú az előkészítése a tényleges rablásnak, míg maga az akció alig pár oldalban lezajlik. A ritmusa miatt unalmas. Nálam csak 35%.

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr913977459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása