FACE THE COURT
Írta: Scott Snyder
Rajzolta: Greg Capullo
Kihúzta: Jonathan Glapion
Színek: Fco Plascencia
Megjelent: 2011. december
(A bejegyzés spoileres!)

Amit eddig elhanyagoltam elmondani, hogy a régi versike, amit most úton-útfélen idézgetnek, említi a Baglyok Bíróságának gyilkosát, aki az ellenség fejét veszi: Talon, azaz Karom. Vélhetően ő támadta meg Bruce Wayne-t és Lincoln March-ot is. Visszatérve a füzet történéseihez, ott vesszük fel a fonalat, hogy Batman épp magára robbantotta a Baglyok legfrissebb fészkét, és (láss csodát) megmenekül, hogy otthon fogjon neki üknagyapja földi maradványainak elemzésébe.

Az exhumált Alan Wayne csontjai fölött Bruce és Dick hosszasan beszélnek arról, miért nem létezhet régóta a Baglyok Bírósága, illetve, hogy miért csak legendalovaglókkal van dolguk. Ehhez pedig Bruce elmeséli első nyomozását, amit folytatott közvetlenül szülei halála után: (a baglyok szimbólumát követve) minden szál, minden nyom a Harbor House-hoz vezetett, ahol azonban még a rejtett szobában sem talált semmit. Ez pedig azt bizonyította, hogy a Baglyok Bírósága nem létezik, mert ha létezne, csakis ott lehetett volna a fészke.

Az ükapa csontjain talált apró zúzódásnyomok és pormaradványok alapján Batman elindul, hogy a gothami csatornarendszerben (ahol megtalálták az ősét) kutasson tovább a Baglyok után. Ámde a Talon meglepi, és az egyik falon át egy verembe löki, ami egy labirintus is egyben.

Snyder nagyon ért a cliffhanger-ekhez, és nagyon kíváncsivá tesz, hogy mi lesz a folytatásban, de ez a rész, egy kicsit lapos volt. Konkrétan nem történt benne szinte semmi. No persze kaptunk egy kis kiegészítést Bruce Wayne gyerekkorához, de azon kívül nem nagyon haladt a nyomozással, ami viszont nagyon kecsegtető volt az előző részben. Ráadásul nem tudom, hogy az egésznek mi köze van Lincoln March-hoz (remélem nem az fog kiderülni, hogy ő a főmufti a Bíróságon, mert akkor mérges leszek), ami esetleg még egy csavart jelenthet a történetben.
Mivel rendesen lelaposodott a történet, ezért ez csak egy 75%-os füzetecske.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr184089757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása