CALL ME MASTER!
Írta: Frank Robbins
Rajzolta: Irving Novick
Kihúzta: Dick Giordano
Megjelent: 1969. szeptember

Batman és Robin egyetlen éjszaka alatt három olyan jómódú cégvezetőnél próbál megakadályozni lopást, ahol a tolvajokat maga a házigazda menti aztán ki a bajból, arra hivatkozva, hogy ő kérte a segítségüket. Végül egyetlen elhintett információmorzsa alapján sikerül elindulnia a dinamikus párosnak, hogy a rejtélyes ügy végére járjon: mindegyik cégvezető telefonon kapott utasítást egy idegentől, akinek parancsait valamiért kénytelenek teljesíteni.

Később aztán kiderül, hogy a városban összesen tizenegy gazdag fickót sikerült ilyen formán becsapnia a titokzatos telefonálónak, aki felkeresi Bruce Wayne-t is. Amikor Bruce leteszi a telefont, elindul, hogy teljesítse a telefonáló kívánságát: segítse kirabolni saját raktárát. Szerencsére Robin követi gyámját és megakadályozza a lopást. Ezután jönnek rá, hogy valaki valahogy hipnotizálta őket. Bruce így kitalálja, hogy mindezt visszájára fordítja, és visszahipnotizálja a többi tizenegyet. Amikor azonban Batman jelmezben megmenti az egyik "pártfogoltját" Myron Mycroftot, érdekes dolog történik: Mycroft parancsol valamit, amire Batman a "Yes Master!" válasszal felel.

Ezután Mycroft kitalálja, hogy a hipnotizált Batman segítségével lecsap Bruce Wayne-re, és a segítségével felrobbantja a Wayne-kastélyt. Batman elhelyezi a robbanószert, majd minden akaratereje ellenére felrobbantja őket, de szerencsére korábban Dick és Alfred összeszedi és áthelyezi máshová a bombákat. Ezután pikk-pakk elkapják a meglepődött Mycroftot, aki ráadásul kénytelen engedelmeskedni Batman parancsának (hiszen korábban Bruce őt is áthipnotizálta).

Az alapötlet nem rossz, és még a kivitelezés is remeknek mondható, az új kihúzó pedig jót tett a füzetnek. Noha szöveggel és történéssel telezsúfolt füzet, de a 60-as évek történetei közül ez mégis egy egész izgalmas sztori, amiben végre nincs semmi gyerekes "fogjukafejünkettőle" megoldás. Megérdemli a 60%-ot.

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr214095383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása