Ördögien angyali

2012.09.22. 15:30

ANGEL--OR DEVIL?
Írta: Frank Robbins
Rajzolta: Irving Novick
Kihúzta: Dick Giordano
Megjelent: 1969. november (Batman #216)

Batman egyik éjszakai körútja során a helyi színház mellett megment egy fiatal lányt. Pontosabban mentene, mert a lány megzavarja és emiatt a sötét lovagot könnyedén leütik. A lány közben elmenekül a helyszínről, Batman pedig a támadók nyomába ered a színházba, ahol azonban szem elől téveszti őket, mivel a gonoszok ügyesen elvegyülnek a társulat tagjai között. Hazafelé menet Batman összeakad a lánnyal, aki minden áron el akar jutni a Wayne-birtokra, hogy meglátogassa nagybátyját, Alfred-et, így a köpenyes hős elviszi a megadott címre.

A Wayne-kastélyban Dick és a lány összebarátkoznak és Dick fülig beleszeret a színésznőbe (ja, mert a csajszi színésznő saját apja társulatában), aki épp Júliát készül alakítani másnap este a színházban. Adja hát magát a dolog, hogy Dick a bevágódás érdekében megmutatja a lánynak az egyik legértékesebb műkincset: a Rómeó és Júlia eredeti kéziratát. Úgy tűnik minden rendben van (mi persze tudjuk, hogy nincs) ám amikor mindenki elalszik, a lány kilopódzik a szobából és gyertyaviaszba készít lenyomatot a bejárati ajtó kulcsáról.

Másnap Bruce, Dick és Alfred is az előadást nézik, így amikor sokáig nem kerül újra színpadra, a lány lelép, hogy ellopja a kéziratot. Pechére Alfred utána siet és megakadályozza a dologban, ám hagyja a lányt elmenekülni (a kézirattal együtt), aki azonnal visszasiet a színházba, hogy átadja az apját fenyegető gazembereknek a kéziratot. Persze jön Batman és Robin (igaz, ő civilben) és megmentenek mindenkit (kivéve persze a gonoszokat).

Ez egy kifejezetten jó történet volt. Egyszerű, mint a faék, de erénye, hogy végre Alfred is és Dick is komolyabb szerephez jutottak. Annak ellenére, hogy tele van zsúfolva szöveggel az egész, élvezetes volt olvasni, főleg ha a feleslegesnek tűnő szövegbuborékokat átugorja az ember. A rajzok is klasszikusan szépek. Elégedett vagyok vele: 65%.

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr134795995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.09.23. 12:10:55

Na végre visszatértél.
És tényleg Alfred unokahúga volt a lány?
süti beállítások módosítása