GATEWAY TO DEATH!
Írta: Bob Kane

MENACE OF THE MOTORCYCLE MARAUDERS!
Írta: Bob Kane

Megjelent: 1968. június

A füzet első történetében rejtélyes rablássorozatot követnek el egész Gothamben olyan titokzatos módon lebegő tárgyak, mint egy téglahalom, vagy épp egy pisztoly. Alfred tudja a választ, ám mielőtt felfedhetné a tettes kilétét, elájul.

Batman és Robin Alfred utolsó elnyökögött szavai nyomán a temetőben kötnek ki, ahol szembe találják magukat az Unholy Three nevű bandával. A gonosztevők egyike tárgyakat tud mozgatni az akaratával, másikuk olyan hangot tud kibocsátani, amit ember szinte nem is hall, viszont az agyát elkábítja, a harmadik fickó pedig ügyesen bánik a gázokkal, amelyek segítségével még a hősöket is majdnem sikerül legyőzniük.

Ámde szerencséjükre mindketten felkészültek egy-egy orr és füldugóval, így már csak a feléjük repkedő urnaedényekkel kellett megküzdeniük, hogy végül az egész bandát rács mögé dugják. Végül pedig még az is kiderül, hogy a tárgymozgató ember valamikor régen megmentette a derék Alfred életét, s amikor a komornyik rájött a lebegő tárgyak és a férfi hirtelen feltűnése közötti összefüggésre, elkeseredésében omlott össze. Ám minden jó ha a vége jó, a gonoszok börtönbe vonultak, Alfred pedig felgyógyult.

---

A második történetben Robiné a főszerep, aki épp az iskolaelnöki választásra készül, hogy beszédet mondjon, amikor feltűnik egy helyi motoros banda, akiknek vezetőjében felismerni véli az iskola egy korábban kicsapott diákját. Hamar rájön, hogy Tommy the Tramp saját bandája segítségével éppen most készül bosszút állni az őt ért sérelemért az igazgatón.

Robin igyekszik megakadályozni szándékukat, ám a csapat elmenekül és mindössze egyetlen tagot sikerül elkapnia. Jó betyár módjára el is lopja a Jimbo nevű motoros kétkerekűjét, hogy a rajta végzett tuning nyomán eljusson az egész motoros banda búvóhelyére. Tervként azt süti ki, hogy beöltözik Jimbónak, így kimaszkírozza magát, és elindul, hogy véget vessen a kétkerekesek pályafutásának.

Az álca segítségével könnyedén bejut a főhadiszállásra és némi belső bútorzat tönkretételével el is fog mindenkit. De sajnos mire végére ért szándékának véget ért az elnökválasztási kampánybeszédek ideje is, így Dick nem tudott maga mellett kampányolni.

---

Az első történet borzasztóan bugyuta volt (20%), viszont a második felüdülést jelentett a maga egyszerűségével és hétköznapiságával (50%). Így összesen a füzet megérdemli a maga 35%-át.

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr903741899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.01.30. 20:38:09

Nem lenne célszerű tagelni a szereplőket?

kollagén jános 2012.01.31. 07:53:28

@MolnarErik: Gondoltam rá... hát lehet, megpróbálom. Ártani nem árt.
süti beállítások módosítása