BATMAN WALKS THE LAST MILE!
Írta: Frank Robbins
Rajzolta: Irving Novick
Kihúzta: Joe Giella
Megjelent: 1968. november

Miután Batman és Robin sikeresen elkapnak egy indiánzenésznek öltözött tolvajbandát, egy bizonyos E.G.Never nevű magánnyomozó nagyközönség előtt áll elő azzal, hogy valójában ő segít a két hősnek megoldani minden ügyét. Állítását azzal akarja bizonyítani, hogy kihívja a maszkosokat egy "ügymegoldó" versenyre. Batmant és Robint annyira letaglózza a fickó nyílt támadása, hogy köpni-nyelni nem tudnak, így kénytelen kelletlen elfogadják a kihívást.

Időközben azonban Never a Planner nevű mesterbűnöző szerepében is tetszeleg, vagyis megtervez bizonyos rablásokat, amire felbérli a megfelelő embereket. Természetesen később azokat az ügyekben kell versenyre kelnie Batmannel, amiket ő maga rendezett meg, tehát komoly előnnyel indul, amit ki is használ. Az első ügynél, mivel Batman és Robin semmi nyomot nem talál, elvezeti őket a tettesekhez, akiket némi csetepaté után börtönbe is visznek. (Never-Batman 1:0)

Never a második rabláshoz a Cat-Crook nevű maszkos bűnözőt (aki egyébként megtévesztésig hasonlít Batmanre) béreli fel, majd meghagyja neki, hogy helyezzen el egy tv-javító-kulcsot (nem tudom mi a helyes szó rá) ami aztán szépen tévútra is viszi a hősöket. Így amíg ők begyűjtenek egy ártatlan tévészerelőt, Never a rendőrök kezére adja a valódi tettest, aki azonban felismeri Never hangjában megbízója (Planner) hangját. Egy kis közjáték után, amiben Batman meg akarja verni a szemtelenkedő "magánnyomozót", Never elhagyja a rendőrség épületét, a hősök pedig követik. Ja, ráadásul még Cat-Crook is megszökik, hogy elkapja Plannert.

Egy roncstelepen aztán Never Batman helyett Cat-Crookot lövi le (hiába, sötétben még jobban hasonlítanak), majd Batmanre megpróbál ráejteni egy autóroncsot. Robin megmenti, de Batman beleesik a roncsprésbe, amit Never beindít. Robin végül onnan is megmenti, miután ügyesen ártalmatlanná tette a főgonoszt. Plannert ezután a bíróság halálbüntetéssel sújtja, amibe a fickó még jobban beleőrül, és azt hiszi magáról, hogy ő Batman. A végén megadják neki ezt a lehetőséget, hogy utolsó útján belebújjon a hős bőrébe.

Ez egy nagyon ügyes, okosan felépített (persze a maga naivitásával együtt) történet, ami az eddigi legjobb, és szerencsére ezt nem rontja le egy következő rész. Simán jár neki az 50%.

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr263964093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása