BATMAN'S MARRIAGE TRAP!
Írta: Frank Robbins
Rajzolta: Irving Novick
Kihúzta: Joe Giella
Megjelent: 1969. augusztus

Az aktuális szépségverseny nyertese egy egész estét eltölthet (igaz, kamerák kereszttüzében) a város legáhítottabb férfiújával, Batmannel (a milliomos Bruce Wayne smafu ugyebár). Mivel azonban Batman egész éjszaka elfoglalt lesz, ráadásul úgy, hogy minden percét követik, Strack, egy piti tolvajbanda főnöke meglátja a lehetőséget a felügyelet nélküli városban, így minden helyet kirabolnak, ahol előzőleg Batman megfordul a szépségkirálynővel.

Természetesen Strack vérszemet kap, és kiötli, miként lehetne távol tartani a többi éjszakákon is Batmant az utcától: meg kell nősíteni. Így hát gyönyörű bandatagjára, Cleo Starr-ra bízza a denevér kiiktatását. Egy reklámügynökség bevonásával megkezdődik a média- és tiltakozó hadjárat az agglegénység ellen, aminek fő jelképeként Batmant nevezik meg. A helyzet akkor fokozódik, amikor Batman és Robin az utcára vonuló demonstráló szinglik egész hadával találkozik, akik elől egyik alkalommal kénytelenek elmenekülni, másik alkalommal pedig képtelenek megakadályozni egy rablást. Mindkét alkalommal "véletlenül" feltűnik Cleo, aki megmenti a hősöket, ugyanakkor végig rájuk sem hederít, amivel teljesen beeszi magát Batman agyába.

Végül Strack kidolgoz egy csapdát, ahol lépre csalja a dinamikus duót. De ekkor - az eddig tüntetők közé nyomozati célzattal beépült - Batgirl is megjelenik és megmenti Batman életét. Ráadásul a szerelem sötét verem, és aki másnak vermet ás maga esik bele, a reménytelenül szerelmes Cleo végül Batman oldalára áll (annak ellenére, hogy megy a börtönbe) és elvezeti őket Strack búvóhelyéhez. Batgirl ismét akcióba lendül, és egy tolvajbandával kevesebb mászkál végül szabadlábon.

Vegyes érzéseim vannak. Egyfelől ha nincsenek nagy elvárásaink (a hatvanas években miért lennének?) akkor egész jónak mondható az alapelképzelés, de valahogy nem valósul meg az, amit ki lehetne hozni belőle. De legalább Batgirl feltűnik, és helyre tesz egy-két rossz arcot. Csakis 25%.

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr524067183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása