THE DOOMSDAY BALL!
Írta: Frank Robbins
Rajzolta: Irving Novick
Kihúzta: Joe Giella
Megjelent: 1968. december

Mialatt a rendőrség vörös riadót hirdet minden egységének egy Mad Bomber nevű bűnöző miatt, és a kapitányságra hívatják Batmant és Robint, egy szegénynegyedbeli kiskölyök kap egy új labdát. A rendőrségen összegyűlnek a nemzetbiztonsági rendszer különböző intézményeinek képviselői és beszámolnak arról, hogy Mad Bomber ellopott egyet az újonnan kifejlesztett, nagy erejű robbanóanyagból, a H-bombából, és váltságdíjat követel a várostól. Ha nem kap pénzt, robbantani fog; Batmannek és Robinnak csak hat órája van arra, hogy megtalálja a bombát. A fenyegetést egy magnószalagon küldött üzenet formájában kapta meg a rendőrség.

A vég bekövetkezte előtt nem marad más hátra, minthogy Batman a másik oldaltól kérjen segítséget. Nagy nehézségek árán bejut Gotham gengszterfőnökéhez, aki összehívja vezetőit, hogy megpróbálják kideríteni, ki lehet a titokzatos robbantós merénylő. Amikor lejátsszák a fenyegető üzenetet, szerencsére az egyik főnök (épp az egyfülű) a háttérzajban kihallja a saját szomszédságából származó jellegzetes hangokat. Így Batman és Robin elindul felkutatni a tettest. Mivel a szegénynegyedről van szó, Batman feltételezi, hogy keveseknek lehet hangrögzítő készüléke, így első útjuk a helyi elektronikai cikkszerelőhöz vezet. Szerencséjükre kiderül, hogy egy kölyök betörte egy manus ablakát a labdájával és leverte vele a magnóját, amit a fickó le is vitt szereltetni. Gyors címszerzés, de már nem találják ott a feltételezett merénylőt, viszont a kiskölyök (aki betörte az ablakot, de a történet elején mégis kapott a tulajtól egy új labdát) megadja a fickó autójának adatait. Az autó előkerül, benne egy jókora, hatástalaníthatatlan bombával, a határidő pedig egyre közeleg.

Mivel a bomba vezérlője feltehetően a merénylőnél van, kénytelenek megtalálni őt. Szerencsére a fickó követelései közé bekerül egy egyszemélyes repülő is, rajta a 10millió dollárral. Így a hősöknek nincs más dolguk, mint elmenni a reptérre, ahol meg is találják az emberüket, ám a viaskodásban a muki kifut a felszállópályára és elüti a repülő. Mielőtt meghalna, utolsó szavaival még azért gúnyolódik kicsit, mivel Batman és Robin nem találják meg nála a bomba távirányítóját. De szerencsére Batmannek eszébe jut, hogy a kiskölyök kapott egy új labdát a fickótól, így elmennek érte, és mit ád Isten, benne van az irányító. Mindenki boldog.

Minden apró hülyeségétől eltekintve ez a rész végre a nyomozásra fektette a hangsúlyt. Végre nem Batman vagy Robin volt a célpont, és egy nagyon remek ötlet volt, hogy a jófiúk és a rossz fiúk összefogjanak a közös érdek okán. Bárcsak másképp oldották volna meg a gengszterfőnökhöz való bejutást... de már mindegy. Azért így is lazán megérdemel 60%-ot.

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr473964669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása