BATMAN'S GANGLAND GUARDIANS!
Írta: Gardner Fox
Rajzolta: Joe Certa és Charles Eber Stone
Kihúzta: Joe Giella
Megjelent: 1968. május

A West Coast Syndicate nevű bűnszervezet felütötte a fejét Gothamben és át akarja venni a hatalmat az alvilágban. Ám ehhez le kell győzniük Batmant. Ki is eszelnek néhány halálcsapdát, amivel likvidálni akarják a denevért. Ám Gotham öreg motoros bűnözői tudják jól, ha Batman eltűnne a képből, semmi nem állítaná meg a Syndicate-et, hogy velük is végezzen. Így hát arra az elhatározásra jutnak, hogy inkább megmentik a hőst és ezzel magukat, mintsem ősellenségükkel együtt ők is kikerüljenek a képből.

Batman persze nem sejt semmit, így halálcsapdából halálcsapdába lépdel, és meglepődve tapasztalja, hogy valaki mindig megmenti. És az sem kis feladat, hiszen furmányos csapdák vannak előkészítve a gyalogos hősnek, vagy épp járműveinek: a Batcopter-nek és a Batboat-nak. Merthogy van itt hőre robbanó gömb (ezt egy reflektor segítségével akadályozzák meg a gonoszok), mágneses robbanó felhő(!), robbanó bója és álrendőrök csapata. 

De természetesen Batman titkos cinkostársai is mindig tudják, mikor, mivel, hogyan lehet megmenteni a köpenyes lovagot. Az igazi kérdés azonban mégis a végére marad, amire senki nem tudja a választ. Ki lehetett a titokzatos idegen, aki a tippeket adta a főgonoszoknak, hogy megakadályozhassák a merényletet? Batman sem tudja, hogy ki menthette meg őt. Természetesen a választ megkapjuk a füzet végén, miszerint Mister Esper áll az egész mögött (Batman egyébként gyanakodott, hogy benne van a fickó keze a dologban, csak nem tudta, hogyan).

Hogy őszinte legyek, ez a rész rosszabb volt, mint az előző. Az író telepakolta szöveggel a képkockákat, az akció hülyeség volt benne, nyomozós szál egyáltalán nem volt. Egyetlen erénye, hogy egész ötletes volt az alaptörténet. Csak ezért érdemel meg 35%-ot.

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr833726708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása