BATMAN'S BIG BLOW-OFF!
Írta: Frank Robbins
Rajzolta: Irving Novick
Kihúzta: Joe Giella
Megjelent: 1969. május

Egy újonnan indult hetilap egy Batman kilétét megtippelő vezércikkel vezeti fel első számát. A cikk négy gothami tehetős embert nevez meg, akik közt nem csak az alvilág egyik igen tekintélyes embere, hanem maga Bruce Wayne is ott áll. Mivel a bűnözők mindegyike igyekszik Batmant eltenni láb alól, így a négy jelölt potenciális célponttá válik, hacsak a hős fel nem fedi kilétét a nyilvánosság előtt. Így hát Batman összehív egy sajtótájékoztatót...

...amin leveszi maszkját és kiderül, hogy nem más ő, mint Howard Hayes, a milliomos. Az igazi Hayes természetesen a karibi szigeteken kíséri figyelemmel, ahogy rá kenik a batmanséget, de láthatóan nem zavarja, hisz ő a pénze révén bárhol bujkálhat a világban, Batman ellenségei máshol úgysem keresnék őt, mint Gothamben. Igen ám, de az alvilág is megdöbben azon, hogy Batman felfedte kilétét, és az egész mögött valami gebaszt sejtenek, ami arra készteti őket, hogy egyelőre hagyják békén a hőst. Így Batman dolga is egyre könnyebb lesz a bűnözőfogás terén, de ami rosszabb, hogy időközben akkora hős válik belőle, hogy a helyét megirigyli az igazi Howard Hayes.

A milliomos tehát nekilát az edzésnek, hogy amikor visszatér Gothambe, legyőzze Batmant és ő lehessen a város hőse. Gothamben léprecsalja a denevért, majd megkötözve egy zuhanó repülő fedélzetén hagyja, ahonnan szerencsére a semmiből ott termő Robin és Alfred menti meg végül. Hogy teljes legyen a történet, Batman leveri az ál-Batmant, majd átveszi a várostól a megtisztelő jutalmát.

Ötletes sztori, kicsit gyorsan lett ugyan elvágva az újságos-szál, de nem is kellett rajta mit túlmagyarázni. Viszont a semmiből megjelenő Batcopter Alfreddal és Robinnal a fedélzetén egy megbocsáthatatlan írói húzás. Emiatt csak 40%.

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr764038022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása