THE BAFFLING DEATHS OF THE CRIME-CZAR!
Írta: Frank Robbins
Rajzolta: Irving Novick
Kihúzta: Joe Giella
Megjelent: 1969. június

Történt egyszer, hogy Bruce Wayne és Dick Grayson hivatalosak voltak a gothami közkórház egyik kiváló tudósa, dr. Jennings tiszteletére rendezett díszvacsorára. Történt ugyanazon az estén, hogy Batman és Robin nem voltak ugyan hivatalosak, de pincérnek álcázva magukat mégis megjelentek az alvilág öreg cárjának fogadására. Érdekesség pedig, hogy az öreg bűnözőt éppen dr. Jennings műtötte meg napokkal korábban, és mentette meg a haláltól, amit viszont a cár alvezérei közül Quirk nagyon nehezen emészt meg. Így hát felbérel három orvgyilkost, hogy minden áron, de végezzenek a nagyfőnökkel.

Mivel Bruce-nak jelenése volt a kórházi vacsorán, kénytelen Robint egyedül hagyni a bűnözők közt. Természetesen egyikük estéje sem marad eseménytelen. Miközben a merénylők három módon próbálják kiiktatni az öreget, a kórházban két tolvaj igyekszik meglovasítani a radioaktív-izotópkészletet. Ezt persze Batman kisebb nehézségek után, de megakadályozza, ám oda vezet a dolog, hogy az egyik tolvaj lekapcsolja a főáramkapcsolót. Abban a pillanatban a fogadáson az öreg főnök épp felszeli a tortát - amibe elektromos áramot vezetett az egyik merénylője - ami megrázza, ugyanakkor eltalálja egy pisztolygolyó és egy mérgezett darts, majd meghal.

Gordon nehéz helyzetben van, hiszen három fegyverről kell eldöntenie, hogy melyik volt a gyilkos fegyver. A boncolás azonban kimutatja, hogy az öreg főnök egyik gyilkos áldozata sem lett, ugyanis szívelégtelenségben halt meg kb. 5 másodperccel a merényletek előtt. Mivel dr. Jennings a szívműtét során beültetett egy magas frekvencián működő szívritmusszabályzót a "cár" ketyegőjébe, amikor a tolvajok áramszünetet okoztak, a szabályzó nem kapott jelet a kórháztól, így az öreg szíve is leállt. Amikor ez kiderül, Quirk nem hajlandó fizetni a bérgyilkosoknak, akik Batmant hibáztatják, ezért csapdát állítanak neki az új főnök (Quirk) háza előtt. Batman és Robin megérkeznek, besétálnak a csapdába, de végül mégis a bérgyilkosok szívják meg a dolgot, valamint Quirk, akit a hősök gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatnak.

Ó, jaj. Pedig annyira hangulatosnak indult a történet, sőt még a kórházi rablással sem volt semmi gond, de valahányszor feltűnik a három bérgyilkos, azonnal tönkre vágják a jeleneteket. Nagy kár érte. Nem érdemel többet, mint 30%.

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr424061355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása