THE THIRTEENTH HOUR
Írta: Scott Snyder
Rajzolta: Greg Capullo
Kihúzta: Jonathan Glapion
Színek: Fco Plascencia
Megjelent: 2011. november
(A bejegyzés spoileres!)

1922-ben Bruce Wayne üknagyapjára, Alan Wayne-re megszállottként találnak rá a rendőrök az utcán, majd az öreg eltűnik egy csatornában. Napjainkban Batman az életre kelt bagolynak öltözött fazon után nyomozva a gothami metrórendszer alagútjainak bandáit látogatja végig, hogy kiderítse, melyikük engedte be a bérgyilkost a Wayne-toronyba. Akciót kapunk, információt nem.

A barlangba visszatérve Bruce beszámoltatja Alfred-ot, hogy mit tud a Wayne-család és a Baglyok Bírósága közti kapcsolatokról. Kiderül, hogy az üknagyapa annak idején abba zavarodott meg, hogy mindenhol a Baglyokat látta, akik "ott vannak a saját otthonában is". Bruce egy rövid kitérőt tesz a kórházba, hogy meglátogassa Lincoln March-ot, majd tova is röppen, hogy felkutassa a Baglyok fészkeit.

Alan Wayne annak idején egy alapítványon keresztül támogatta a fiatal építészeket, akik hozzájárultak Gotham felfejlesztéséhez. Mivel az öreg babonás volt, a Wayne-torony 13. emeletét sosem alakíttatta ki, hanem egyszerűen szabadon hagyta, hogy se ajtó a lépcsőházból ne vezessen oda, se a lift ne álljon meg ott. Ebből és a baglyok "más madarak fészkét foglalják el" hozzáállásából kiindulva megtalálja a rejtett fészket a 13. emeleten, majd az összes többit is azokban az épületekben, melyek az utóbbi másfél évszázadban Alan Wayne támogatásával épültek. A legfrissebb ház átkutatása során Batman figyelmetlenségében beindít egy bombát, ami berobbantja az egész fészket. Igen, Batmannel együtt.

Az előző résznél beszámoltam róla, hogy mesélés szempontjából mennyire utálom az időben visszautazást, hát elmondhatom, hogy az időben előre ugrást annál jobban szeretem. Kíváncsi voltam, sikerül-e emelni a szintet, és azt kell mondanom, hogy nagyon izgalmasan alakul ez a baglyos sztori. Még a cliffhanger is arra késztet, hogy tovább olvassam a történetet, noha tudom, hogy Batman nem fog meghalni, de akkor is.
Egyetlen egy dolog zavar csak, hogy Snyder minden sztorija elején annyira akar akciózni, hogy az már szörnyen unalmas, pedig még csak a harmadik résznél járunk. De majd meglátjuk a folytatást. Mindenesetre nagyon tetszik, hogy a városfejlesztősdi így kezd kikerekedni.
Nyugodt szívvel megszavazom neki a 90%-ot.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr554078791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása