BLIND AS A...BAT?
Írta: Frank Robbins
Rajzolta: Irving Novick
Kihúzta: Joe Giella
Megjelent: 1968. szeptember

Az előző rész cliffhangere gyorsan megoldódik, ugyanis Batmant nem találja el Shemer vak ügynöke, helyette a denevér kezén feszülő bilincset sikerül szétlőni, így a köpenyes hős könnyedén legyőzi a merénylőt. Igen ám, de érkezik Gordon és csapata, akik le akarják tartóztatni Batmant, így ő gyorsan (tényleg nagyon gyorsan) ruhát cserél a kiütött ügynökkel, akit annak rendje és módja szerint be is kaszniznak, mint körözött Batman. Amíg az áldenevért elviszik a yardok, az igazi a vak ügynök álruhájában siet meggátolni a Bank aranykészletének ellopását. (Itt jegyezném meg, hogy az előző részben elfelejtettem említeni, hogy az ügynökök fülében egy fülhallgató van, a botjuk pedig egy adóvevő rendszer kimenő jeladója, amit Batman sikeresen megszerez, így mindent tud, amit Shemer tervez.)

Eközben Robin is - miután sérülés nélkül sikerül lejutnia a száguldó páncélautóról - megérkezik a Bank hátsó bejáratához, ahol már gyülekeznek a vak ügynökök, hogy körbefogják az aranyszállítót. Ekkor egy helikopterről ledobott fénykibocsátó valami vakítja el a tájat, kivéve az ügynököket - így Batmant sem -, akik ugye speckó szemüveget viselnek. Batman gyorsan megszerzi az autó vezetési jogosultságát, majd hatástalanítja az ügynököket egy tűzcsap segítségével, így megakadályozza az arany ellopását. De Shemer erre elraboltatja a túlerő ellen küzdő Robint, akit a helikopterrel el is visz a bázisára.

Batman Alfred segítségével indul társa megmentésére. Shemer rejtekhelyét (egy álcázott tengeralattjárót) könnyedén megtalálják, majd egy hosszadalmas csihi-puhi veszi kezdetét, de a végén természetesen minden jóra fordul, a gonosz elnyeri méltó büntetését, Robin megmenekül, Shemer bandájával pedig tele lesz a börtön.

Az első résznél gyengébb volt sokkal ez a fejezet, ráadásul rettenetesen tele volt pakolva szövegekkel, de még így is simán megérdemel 25%-ot.

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr713948505

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása