THE MAN WHO RADIATED FEAR!
Írta: Mike Friedrich
Rajzolta: Charles Eber Stone
Kihúzta: Joe Giella
Megjelent: 1968. március

Scarecrow feltalál egy agystimuláló pirulát, amit ha valaki bevesz, akkor sugározza a félelmet azok felé, akik közel kerülnek hozzá. Miután leteszteli a találmányt (saját magán), csapdát állít Batmannek és Robinnak, akiknél szintén működik a dolog. Félni kezdenek, de olyannyira, hogy hazáig is alig érnek el.

Otthon aztán Alfred elmeséli mindkettejük eredettörténetét, hogy a két hős szembesüljön, hogy nincs mitől félniük, így a páros újra nekilát edzeni. Érdekességként kiderül, hogy Bruce Wayne szüleivel egyetlen golyó végzett, ugyanis amikor Thomas Wayne-t lövés érte és meghalt, felesége is szívrohamot kapott és követte férjét.

Hőseink tehát újult erővel igyekeznek megvédeni a várost a gonosztevőktől, így sorra kerítik kézre a csirkefogókat (köztük Jokert és Pingvint) s mindegyiküknél rejtélyes módon különböző színű és számú szalmaszálakat találnak. Ebből otthon aztán kitalálják, hogy mikor és hol fog lecsapni legközelebb a félelem nagyura. Aki ugye pont erre számít, hiszen direkt hagyta el ezeket a jeleket.

A találkozás során Batman és Robin sem enged félelmének és szétverik Scarecrow bandáját, ám egy tükörterem felerősíti a főgonosz félelemsugárzását, így végül a Dinamikus Páros megadja magát.

Persze Scarecrow állít nekik egy halálos csapdát, amin egész bandájával jól szórakozik, ám ebből is lazán kikeveredik a két hős, és végül maga a gonosz válik önmaga áldozatává, amikor visszafordul nála a félelemkeltő pirula hatása.

A fentiekből világosan látszik, hogy ez a rész baromság volt. Nálam 30%.

A bejegyzés trackback címe:

https://batmankepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr803718743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása